Handen uit de mouwen

Sinds februari 2016 ben ik, samen met Stephan Bonajo, eigenaar van de   Oldambsterboerderij op de H. Hindersstraat 97 te Oude Pekela. Deze   vervallen boerderij sloot perfect aan op onze wens om gezamenlijk een   renovatieproject op te starten. Vanwege de monumentale status (Rijksmonument - 55570),   de omvang van de verbouwing en het bredere sociale nut van dit  project,  hebben we een subsidieverzoek gedaan. Deze is per 2017  toegekend, zie Leader Oost Groningen.

De  boerdeij ligt aan het Pekelderhoofddiep met een typerend bruggetje  met  de naam van de eerste bewoner als toegang. Het ligt verscholen  achter  twee giganten van rode beuken. De boerderij was zwaar vervallen,  en is  door ons van de sloop gered. Wij gaan de boerderij volledig  herstellen  en onze beider bedrijven vestigen. Stephan is eigenaar van Steffano;   meubelmakerij annex timmerbedrijf. Ik ben als eigenaar van Everts   Collectief actief op het gebied van geestelijke verzorging en   levensoriëntatie. Ik houd kantoor op de H. Hindersstraat en klus zoveel   als mogelijk. Sinds begin 2019 zijn we samen bezig met een houthandel  te  openen, vanwege de ervaring dat er weinig aanbod is en het een  passende  bedrijfsactiviteit is voor dit pand. Zo wordt de  karakteristieke  boerderij niet alleen opgeknapt, maar geeft het ons ook  de ruimte om  bedrijfsmatig door te ontwikkelen.


Dit  project wordt gefinancierd uit het Programma voor   Plattelandsontwikkeling 2014-2020 voor Nederland (POP3). Dit programma   wordt deels gefinancierd uit het Europees Landbouwfonds voor   Plattelandsontwikkeling (ELFPO; Europees Landbouwfonds voor   Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland).